Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay

Julkaistu

16.04.2021

Accu-Chek Solo –mikropumppu on uudenlainen letkuton insuliinipumppu

Rochen uusi letkuton mikropumppujärjestelmä Accu-Chek Solo auttaa hallitsemaan diabetesta ja tuo vapautta diabeetikon elämään. Pienen ja kevyen pumpun vahvuuksia ovat ympäristöystävällisyys, läpinäkyvä säiliö ja pikabolusnäppäimet. Tutkimusten mukaan pumppuhoito auttaa pitämään diabeteksen paremmin hallinnassa kuin monipistoshoito.

Insuliinipumpuilta kaivataan huomaamattomuutta ja helppoutta, ja siksi Roche on kehittänyt kevyen Accu-Chek Solo -mikropumppujärjestelmän, joka on helppo kiinnittää ja irrottaa. Mahdollisuus vaihtaa infuusiokohtaa hoidon aikana lisää pumpun käyttäjäjäystävällisyyttä. Kun potilas haluaa siirtää pumpun eri kohtaan kehoaan, pumppu voidaan irrottaa, ja pelkästään pumpun pidike ja kanyyli vaihdetaan.

Accu-Chek Solo –mikropumpun voi helposti laittaa paikalleen ja ottaa pois kehosta infuusiokohtaa muuttamatta. Näin ollen se on erityisen käytännöllinen aktiivisille henkilöille, joiden harrastamissa urheilulajeissa pumpun irrottamisesta harjoituksen ajaksi on hyötyä. Mikropumpun voi myös irrottaa kätevästi saunomisen ajaksi.

Mikropumpun säiliöön mahtuu 200 yksikköä insuliinia. Läpinäkyvän säiliön ansiosta käyttäjä voi havaita mahdolliset ilmakuplat sekä täytön että käytön aikana, sekä tarkkailla kuinka paljon insuliinia on jäljellä.

Pumppuhoitoa ympäristönäkökulmat huomioiden

Ympäristönäkökulmat on otettu Accu-Chek Solo –mikropumpun suunnittelussa huomioon. Pumppu koostuu viidestä eri osasta, joilla on erilainen käyttöikä, ja jotka voidaan korvata sitten, kun kyseinen osa tulee käyttöikänsä päähän. Lisäksi Accu-Chek Solossa on vain yksi sekajätteen mukana hävitetävä sinkki-ilmaparisto, joka ei sisällä raskasmetalleja.

- ”Accu-Chek Solon käyttäjä voi vaihtaa eri osia tarpeen mukaan. Jos insuliini loppuu, käyttäjä voi vaihtaa pelkän säiliön, eikä hänen tarvitse hävittää koko pumppua ja sinne jäävää insuliinia. Accu-Chek Solo tuottaa tutkitusti 75% vähemmän patterijätettä ja 91% vähemmän metallijätettä, ja siinä on enemmän kierrätettäviä osia muihin letkuttomiin järjestelmiin verrattuna”, Head of Sales, Diabetes Care Tuula Raussi kuvailee.

Accu-Chek Solo –järjestelmään kuuluu nopea kosketusnäytöllinen kaukosäädin, joka on yhteydessä pumppuun Bluetoothin välityksellä. Kaukosäätimen boluslaskuriin voi syöttää verensokeri- ja glukoosiarvoja muista mittausyksiköistä. Jos kaukosäädin vahingossa unohtuu kotiin, pumpun pikabolusnäppäimiä voidaan käyttää boluksen antamiseen päivän aikana.

Tutkimusten mukaan pumppuhoito auttaa pitämään diabeteksen paremmin hallinnassa kuin monipistoshoito, sekä auttaa estämään hypoglykemioita ja verensokerin nousuja ¹-³. Pumppuhoito tuo diabeetikon elämään lisää joustavuutta, sillä elämän rytmittäminen - milloin haluat syödä, nukkua pitkään, matkustaa tai harrastaa liikuntaa - vaatii vähemmän suunnittelua kuin monipistoshoitoa käyttäessä ⁴.

Accu-Chek Solo on saatavilla potilaskäyttöön Suomessa ja sitä myy Roche Diagnostics Oy. Tuotteen alueellisesta saatavuudesta vastaavat Suomessa hoitoyksiköt ja sairaanhoitopiirit.

- ”Accu-Chek Solo on mielenkiintoinen tuote, jolla on paljon potentiaalia. Tavoitteenamme on, että mahdollisimman moni sairaanhoitopiiri ottaisi sen valikoimaansa vuonna 2021”, Tuula Raussi kertoo. 

 

Tutustu tarkemmin Accu-Chek Soloon 

Tuotesivu - Esittelysivu

Lähteet

1 Benkhadra K, Alahdab F, Tamhane SU, McCoy RG, Prokop LJ, Murad MH. Continuous subcutaneous insulin infusion versus multiple daily injections in individuals with type 1 diabetes: a systematic review and meta-analysis. Endocrine 2017; 55(1): 77-84

2 Karges B, Schwandt A, Heidtmann B, Kordonouri O, Binder E, Schierloh U, et al. Association of insulin pump therapy vs insulin injection therapy with severe hypoglycemia, ketoacidosis, and glycemic control among children, adolescents, and young adults with type 1 diabetes. JAMA. 2017;318(14):1358-66.

3 Jeitler K, Horvath K et al. Continuous Subcutaneous Insulin Infusion Versus Multiple Daily Insulin Injections in Patients With Diabetes Mellitus: Systematic Review and Meta-Analysis. Diabetologia. 2008;51(6):941–951.

4 T. M. Kapellen B. Heidtmann J. Bachmann R. Ziegler M. Grabert R. W. Holl Indications for insulin pump therapy in different age groups—an analysis of 1567 children and adolescents. Diabet Med 2007; 24 (8): 836-24

Share