Accu-Chek®

Tekstin koko Pienennä Suurenna

TervetuloaKirjaudu sisään | Rekisteröidy

Kirjaudu sisään.

Salasana unohtunut?

Hoitajille

Näiltä sivuilta löytyy diabeteshoitajille hyödyllistä asiaa. Kehitämme sivustoa toiveittenne ja tarpeittenne mukaan.

Tutustu sisältöön tarkemmin

Kerro tästä sivusta Lähetä tämä sivu sähköpostilla Tulosta tämä sivu

Jaa tämä linkki:

Sulje X

Lähetä tämä sivu

Kaikki kentät vaaditaan.

Vinkki: Kun lähetät useampaan sähköpostiosoitteeseen, erota jokainen sähköpostiosoite pilkulla

Seuranta

Verensokerin kontrolloiminen on erittäin tärkeä osa diabeteksen hallintaa. Verensokerin säännöllinen mittaaminen auttaa arvioimaan ateriasuunnitelman, fyysisen aktiivisuuden ja lääkityksen tehokkuutta.

Verensokerin mittaamiseen tarvitaan verensokerimittari, testiliuska ja lansettikynä. Verensokerin omaseurantamittauksessa tulee huomioida seuraavat asiat: 1

  • Pese ja kuivaa kätesi. Lämmin vesi tehostaa verenkiertoa.
  • Pistä sormeasi lansettikynällä veripisaran saamiseksi.
  • Aseta pisara testiliuskaan ohjeiden mukaisesti.
  • Odota muutama sekunti tulosten näkemiseksi.
  • Hävitä lansetti ja testiliuska asianmukaisesti.
  • Tutustu tarkemmin hellävaraiseen näytteenottoon.

Noudata lansettikynän mukana tulevia ohjeita veripisaran saamiseksi — joihin normaalisti sisältyy apuna käden ravistelu ranteen alapuolelta tai sormen puristaminen kevyesti muutaman kerran. Vakka mittaus sormenpäästä onkin yleisin tapa, on mahdollista käyttää vaihtoehtoista testauspaikkaa (AST). Verensokeritason seurantaan on olemassa myös ns. HbA1c-testi. HbA1c (tunnetaan myös nimellä glykolysoitunut hemoglobiini eli A1c) -testi antaa kuvan veren keskimääräisestä glukoositasosta viimeisen 3 kuukauden ajalta.

1 Joslin Diabetes Center. Blood glucose monitoring: your tool for diabetes control. Saatavissa osoitteesta: http://www.joslin.org/managing_your_diabetes_650.asp. Vierailtu 16. lokakuuta 2008.

Sokerihemoglobiini, ns. ”pitkäsokeri”, joka tunnetaan myös nimellä A1C tai glykolysoitunut hemoglobiini. A1C-testi mittaa sokerihemoglobiinin (veren punasolujen osa) sokeroitumisen astetta. Lukema kuvastaa pitkän aikavälin keskimääräistä verensokeritasoa. Koska punasolujen elinikä on noin neljä kuukautta, kertoo A1C siitä, kuinka hyvin verensokeri on keskimäärin pysynyt tasapainossa edellisten lähikuukausien aikana. Hyvä tavoitetaso tyypin 1 diabeetikoille on 6,5 – 7,5 %, mikä auttaa pienentämään diabeteksen liittyvien komplikaatioiden ja toisaalta myös liian matalien verensokerien riskiä. Tyypin 2 diabeteksessa tavoitetaso on 6,5 – 7 %.

Hellävarainen näytteenotto

Holding handsSormenpäät voivat joutua koville omaseurannassa. Paras näytteenottokohta on sormenpään reuna-alue, koska siinä on vähiten tuntohermoja. Sormenpäätä kannattaa vaihtaa jokaisella näytteenottokerralla ja antaa siten lepoaikaa haavan paranemiseen. Näytteenottopaikkojen tulehdusriskiä voidaan oleellisesti pienentää huolehtimalla riittävästä puhtaudesta. Se, miten ja millaisella välineellä tai neulalla iho lävistetään näytteen saamiseksi, on suurempi merkitys kuin sillä, mikä on verensokerimittarin tarvitsema näytemäärä.

Accu-Chek-lansettikynissä on ainutlaatuinen Clixmotion-teknologia, joka takaa erittäin nopean ja suoraviivaisen edestakaisen lansetin liikkeen. Tämän ansiosta näytteenotto aiheuttaa vähemmän ihovaurioita ja on lähes kivutonta.

Tutustu tarkemmin hellävaraiseen näytteenottoon.

Takaisin yläosaan

Tämä verkkosivusto sisältää tietoja tuotteista, jotka kohdennetaan laajalle lukijakunnalle ja voi sisältää tuotteen yksityiskohtia tai tietoja, jotka eivät muutoin ole saatavissa tai voimassa omassa maassasi. Ota huomioon, että me emme ota vastuuta sellaisten tietojen käytöstä, mitkä eivät ehkä noudata voimassa olevaa lakia, määräystä, rekisteröintiä tai käyttöä omassa alkuperämaassasi.