Accu-Chek®

Tekstin koko Pienennä Suurenna

TervetuloaKirjaudu sisään | Rekisteröidy

Kirjaudu sisään.

Salasana unohtunut?

Hoitajille

Näiltä sivuilta löytyy diabeteshoitajille hyödyllistä asiaa. Kehitämme sivustoa toiveittenne ja tarpeittenne mukaan.

Tutustu sisältöön tarkemmin

Kerro tästä sivusta Lähetä tämä sivu sähköpostilla Tulosta tämä sivu

Jaa tämä linkki:

Sulje X

Lähetä tämä sivu

Kaikki kentät vaaditaan.

Vinkki: Kun lähetät useampaan sähköpostiosoitteeseen, erota jokainen sähköpostiosoite pilkulla

Insuliinipumpputerapia

Insuliinipumppuhoito on vaihtoehtoinen hoitomenetelmä esim. Silloin kun pistoshoidolla ei ole saavutettu hyvää hoitotasapainoa tai kun halutaan joustavampaa hoitomuotoa. Diabeetikon tulee hyväksyä se, että pumppu on koko ajan mukana ja sen toimintaa tulee seurata huolellisesti. Pumppukäyttäjän tulee mitata verensokerinsa säännöllisesti.

Noin 250 000 ihmistä maailmanlaajuisesti hoidetaan tällä hetkellä insuliinipumpulla. Seuraavilta sivuilta saat tietoja tämän terapiamuodon perusasioista ja eduista ja siitä kuinka Accu-Chek -pumput toimivat, sekä monista erilaisista lääkinnällisistä yksityiskohdista.

Diabeetikon käyttämä laite, joka annostelee insuliinin ihonalaiseen kudokseen 24 tuntia vrk:ssa.

Pumpun toimintaselostus

Haima verrattuna pumppuun

Sellaisen henkilön haima, jolla ei ole diabetesta, vapauttaa säännöllisesti pieniä määriä insuliinia kehoon, veren glukoositasojen säätämiseksi. Vapautuvan insuliinin määrä vaihtelee kunkin yksilön sisäisen kellon mukaan ja riippuu myös tekijöistä kuten fyysinen aktiviteetti, aineenvaihdunta, stressi ja sairaus. Ihmisen syödessä haima vapauttaa ylimääräistä insuliinia veren glukoositasojen säätämiseksi. Insuliinipumpputerapia on hoitoa, joka jäljittelee tarkoin haiman toimintaa, järjestämällä keholle jatkuvan insuliinilähteen sekä ylimääräisiä annoksia tarpeen mukaan.

Insulin Pump Therapy graph

Pumpputerapia verrattuna pistoshoitoon

Insuliinipumppuhoidosta poiketen tavanomainen pistoshoito ei jäljittele haiman toimintaa. Pistoksena annettava, pitkään vaikuttava insuliinin ei pysty vastaamaan kehon päivän aikana muuttuvia tarpeita — ja tätä menettelytapaa käyttävien voi olla pakko suunnitella ateriat ja muut elämän näkökohdat oman pistoaikataulunsa mukaan.

Intensive Insulin Injection Therapy Graph

480 täsmällistä annosta insuliinia päivittäin

Neljä annosta eivät oikeastaan täytä tarvetta. Neljä päivittäistä insuliiniannosta, jotka pistoshoitoa käyttävä henkilö keskimäärin saa, ei kerta kaikkiaan pysty vastaamaan 480:n päivittäisen annoksen tarkkuutta — yksi annos kolmen minuutin välein — joka saadaan Accu-Chek® Spirit -insuliinipumpulla. Pumppu antaa sinulle usein toistuvia annoksia pikainsuliinia, koko päivän ja yön. Perusnopeuden anto voidaan sovittaa oman kehosi aineenvaihdunnallisiin tarpeisiin ja voit nukkua, harrastaa liikuntaa ja syödä joustavammin ja rauhassa. Pumpulla voit ottaa bolusannoksia ennen aterioita tai välipaloja, saadun hiilihydraattimäärän kompensoimiseksi. Voit itse määrittää täsmällisen määrän ja ajoituksen jokaiselle bolukselle.

24 Basal Rate graphic

Takaisin yläosaan

Tämä verkkosivusto sisältää tietoja tuotteista, jotka kohdennetaan laajalle lukijakunnalle ja voi sisältää tuotteen yksityiskohtia tai tietoja, jotka eivät muutoin ole saatavissa tai voimassa omassa maassasi. Ota huomioon, että me emme ota vastuuta sellaisten tietojen käytöstä, mitkä eivät ehkä noudata voimassa olevaa lakia, määräystä, rekisteröintiä tai käyttöä omassa alkuperämaassasi.