Accu-Chek®

Tekstin koko Pienennä Suurenna

TervetuloaKirjaudu sisään | Rekisteröidy

Kirjaudu sisään.

Salasana unohtunut?

Hoitajille

Näiltä sivuilta löytyy diabeteshoitajille hyödyllistä asiaa. Kehitämme sivustoa toiveittenne ja tarpeittenne mukaan.

Tutustu sisältöön tarkemmin

Kerro tästä sivusta Lähetä tämä sivu sähköpostilla Tulosta tämä sivu

Jaa tämä linkki:

Sulje X

Lähetä tämä sivu

Kaikki kentät vaaditaan.

Vinkki: Kun lähetät useampaan sähköpostiosoitteeseen, erota jokainen sähköpostiosoite pilkulla

Hoito

Diabetes ei ole parannettavissa, mutta kylläkin hoidettavissa. Asianmukaisella hoitosuunnitelmalla voidaan vähentää tai jopa estää diabetekseen liittyviä komplikaatioita. Diabeteksen hoitomuotoja ovat insuliinipistokset, suun kautta nautittavat lääkkeet, ruokavalio ja liikunta. Hoitosuunnitelma laaditaan läheisessä yhteistyössä terveydenhuollon ammattilaisten kanssa.

Korkea verensokeri voi aikaa myöten aiheuttaa terveysongelmia. Diabetekselle on todettu yhteys seuraaviin:1

  • Sydänsairaus
  • Sydäninfarkti
  • Aivohalvaus
  • Munuaissairaus
  • Hermovaurio
  • Ruoansulatusongelmat
  • Silmäsairaus
  • Hampaiden ja ikenien ongelmat

Terveysongelmia voi estää pitämällä verensokeri tavoitetasolla säännöllisen verensokerin omaseurannan avulla.

Viisaat ruokavalinnat ja fyysinen aktiivisuus ovat ensimmäinen vaihe. Mikäli verensokerin tavoitetasoa ei pysty saavuttamaan ruokavalion ja liikunnan avulla, voi diabeteslääkäri määrätä diabeteslääkkeitä. Lääkemuoto riippuu diabeteksen tyypistä, etenemisvaiheesta ja muusta terveydentilasta.

1 National Diabetes Information Clearinghouse. Diabetes, Heart Disease, and Stroke. Saatavissa osoitteesta http://diabetes.niddk.nih.gov/dm/pubs/stroke/#connection. Vierailtu 11. marraskuuta 2008.
2 Endocrine Today. Use of SMBG results is needed for successful outcomes. Saatavissa osoitteesta: http://www.endocrinetoday.com/view.aspx?rid=30180. Vierailtu 13. marraskuuta 2008.

Suun kautta nautittavat lääkkeet

Monien tyypin 2 diabeetikoiden haima erittää edelleen insuliinia, mutta ei joko riittävästi tai elimistö ei pysty käyttämään sitä niin tehokkaasti kun pitäisi.

Terveydenhuollon ammattilaiset usein aloittavat diabeteksen hoidon ruokavalio- ja liikuntaohjauksella. Mikäli nämä eivät riitä, lääkäri voi määrätä suun kautta nautittavia lääkkeitä. Jos suun kautta otettava lääkityskään ei auta pitämään verensokeria tasapainossa, voidaan hoitoon lisätä vielä insuliini.

Nykyiset suun kautta nautittavat lääkkeet tarjoavat lisää vaihtoehtoja tyypin 2 diabeteksen hoitoon. Koska eri lääkkeet toimivat eri tavoin, lääkärit saattavat yhdistää lääkkeitä parempien tulosten saamiseksi. Suun kautta nautittavia lääkkeitä käytettäessä riittävän tiheällä verensokerin mittaamisella voidaan tarkistaa lääkkeen toimivuus.

Takaisin yläosaan

Tämä verkkosivusto sisältää tietoja tuotteista, jotka kohdennetaan laajalle lukijakunnalle ja voi sisältää tuotteen yksityiskohtia tai tietoja, jotka eivät muutoin ole saatavissa tai voimassa omassa maassasi. Ota huomioon, että me emme ota vastuuta sellaisten tietojen käytöstä, mitkä eivät ehkä noudata voimassa olevaa lakia, määräystä, rekisteröintiä tai käyttöä omassa alkuperämaassasi.